Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Oranjezeilers in breedte sterk in Hyères

21:44

De Nederlandse zeilers doen het over de gehele breedte bijzonder goed tijdens de ISAF Sailing worldcup in het Franse Hyères. In zes van de tien olympische klassen komen de oranje-zeilers zaterdag in actie tijdens de afsluitende medalraces.

Marit Bouwmeester wist op de voorlaatste dag haar leidende positie in de Laser radial klasse te behouden. De zeilster heeft één punt voorsprong op de Britse Allison Young. De punten van de twee medal races tellen dubbel, dus het blijft extreem spannend.

Marit Bouwmeester

WINNEN
Finn zeiler Pieter-Jan Postma staat derde in het klassement. De Friese zeiler is nog op zoek naar meer snelheid in de voor de windse rakken. Postma gebruikt het evenement om dat te ontwikkelen. Aan de wind is hij een van de snelsten. “Ik ben aan het strugglen met mijn voor de windse rak, dat is wel een beetje een ding deze week. De start gaat goed, strategie is goed, ik kom goed bij de bovenboei. Maar aan mijn voor de wind snelheid moet nog hard gewerkt worden. Ik sta drie dus ik kan nog steeds winnen.”

Annemieke Bekkering en Calire Blom staan vijfde in het klassement van de 49er FX klasse. Het duo kwam vrijdag twee keer als tweede over de meet maar in race drie kozen ze de verkeerde kant. Ze plaatsen zich wel voor de medalrace met de beste acht van het klassement.

SURFERS

Kiran Badloe en Lilian de Geus wisten zich allebei in de medal races te surfen.
Badloe had vrijdag een mindere goede dag. Met een score van 12 en 22 pakt de jonge surfer uit Almere toch een plaats in de medalraces. Lilian de Geus gaat als zesde de twee medalraces in.

In de Nacra 17 klasse scoorden Renée Groeneveld en Karel Begemann goede resultaten. De starts liepen goed en het duo zeilde constant. Elke Delnooz en Coen de Koning wisten zich ook op het nippertje de medal races te varen met een tiende plaats in het klassement.

TELEURGESTELD
2013hyeres_isaf_2jml61398763

Bij de paralympische zeilers werden de medailles vrijdag verdeeld. Het gouden Sonar team met Udo Hessels, Marcel van Veen en Mischa Rossen grepen naast het eremetaal. Het trio was teleurgesteld. Van Veen reageerde. “We weten dat er gewerkt moet worden, we moeten meer allround worden. Afgelopen jaar konden we in alle omstandigheden goed mee, dus hier moet dat ook kunnen.”

Last modified: 26 april 2013
Sluiten