Nieuws

Orange op recordjacht rond Engeland

De maxi-catamaran Orange is vanochtend vanuit Cowes vertrokken voor een rondje Engeland en Ierland. Fransman Bruno Peyron en zijn Britse co-schipper Neal McDonald willen het bestaande record scherper stellen.
Dat staat op naam van Steve Fossett die in 1994 met de 60-voeter trimaran Lokata 5 dagen, 21 uur, 5 minuten en 27 seconden nodig had.

14:14

Behalve Peyron en McDonald (ex-Assa Abloy) zijn nog elf bemanningsleden aan boord. Onder hen de vrouw van McDonald, Lisa, schipper van de Amer Sports Too in de afgelopen Volvo Ocean Race. En ook Roger Nilson, navigator op Amer Sports One.
Bruno Peyron veroverde op 5 mei van dit jaar de Jules Verne Trophy. De prijs voor de snelste rond de wereld omzeiling zonder te stoppen. De Orange was ruim 64 dagen onderweg.
Peyron wil nog meer records aanvallen. Na Round Britain staat het record Cowes-St. Malo op het programma. Daarna zet hij koers naar de Middellandse Zee voor Marseille-Carthago en een rondje Corsica. In oktober neemt Ellen McArthur de boot over. Zij wil onder meer Peyrons Jules Verne record verbeteren.

Last modified: 21 juni 2006
Sluiten