Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Oracle Team USA speelt kaart voor uitstel

11:05

De uitdager van de America’s Cup Emirates Team New Zealand heeft de vijfde race van de America’s Cup overtuigend gewonnen. Oracle Team USA leek van slag door de nederlaag en zette de eenmaal inzetbare uitstelkaart in om race 6 uit te stellen.

Uitstel

Team OracleBeide teams hebben een uitstelkaart en mogen deze alleen gebruiken voor de tweede race van de dag, ongeacht de reden van uitstel. Oracle Team USA schipper Jimmy Spithill zei dat het een gezamenlijke beslissing van de bemanning aan boord was om race 6 uit te stellen tot donderdag.

‘We moeten ons even terugtrekken en hergroeperen. We merken dat ze een voorsprong op ons hebben op dit moment, vooral als het gaat om de bovenwindse rakken,” zei Spithill . ‘We moeten hier aan werken en daarom de kaart op een strategische manier spelen. Hopelijk verbeteren we op tijd en zijn we klaar voor de volgende race.”

Oracle Team USA begon met een goede start en lag tot en met het tweede rak op kop. Tijdens het kruisrak kwamen de Kiwi’s onderlangs voorbij Oracle Team USA. De Amerikanen lieten bij het ronden van de tweede boei al tijd liggen door zo goed als stil te vallen. ‘Het waren niet alleen de bovenwindse prestaties. Er waren een aantal fouten, zelfs overstag gaan, dat is iets dat we moeten aanpakken,” zei Spithill.

Stand

Emirates Team New Zealand leidt de wedstrijdserie met 4-1 na de overwinning van race 5. De winnaar van de 34ste America ‘s Cup is het eerste team dat 9 punten heeft. Voor de Kiwi’s betekent dat vijf extra overwinningen. Oracle Team USA moet nog 10 punten behalen voor de winst, dit is te wijten aan een bestraffing die is opgelegd door de Internationale Jury.

‘We zijn erg blij met de overwinning,” zegt Barker. ‘De jongens zijn doen het erg goed tijdens het overstag gaan en andere manoeuvres.”

De volgende wedstrijden worden hervat op donderdag 12 september met races 6 en 7. De wedstrijden zijn live te volgen via het America’s Cup Youtube kanaal vanaf 22.00 uur Nederlandse tijd.

Hoogtepunten race 5 America’s Cup

http://www.youtube.com/watch?v=lLZcceYGC88&feature=share&list=UU0gzXt1Ms4WVQ7tyGgjTmqA

 

Last modified: 11 september 2013
Sluiten