Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Opvolger Frostad nog niet gevonden

11:18

Het is de Volvo Ocean Race-organisatie nog niet gelukt om een opvolger te vinden voor CEO Knut Frostad. De 48-jarige Noor maakte na afloop van de vorige race bekend te stoppen, na drie edities verantwoordelijk te zijn geweest voor de wedstrijd.

Volvo start kleinBedoeling was dat hij alleen dit jaar nog af zou maken, maar omdat er nog geen opvolger is gevonden blijft hij in ieder geval de eerste maanden van het komend jaar zijn functie vervullen. De Nederlander Tom Touber, al enkele jaren de rechterhand van Frostad, laat weten geen interesse te hebben om CEO te worden. “Ik moet nu al hard genoeg werken. Het is niet mijn ding om als CEO een organisatie te leiden.”

Directeur

Frostad trad in 2008 aan als directeur van de Volvo Ocean Race en heeft sindsdien drie edities van de oceaanwedstrijd geleid: 2008-09, 2011-12 en 2014-15. Voordat hij directeur werd, nam hij vier keer zelf deel aan de VOR, toen nog Whitbread Round the World Race; als stuurman op Intrum Justitia in 1993-94, als schipper en initiatiefnemer op Innovation Kvaerner (1997-98), in dezelfde rol op Djuice Dragons (2001-02) en als wachtleider van Brasil 1, in de wedstrijd van 2005-06.

Over zijn beslissing om te stoppen, zei Frostad eerder: “Ik heb de helft van mijn leven besteed aan de race en er heel veel passie en energie in gestoken. De beslissing was niet makkelijk. Ik ben een alles of niets-persoon en de Volvo Ocean Race is een alles of niets-wedstrijd. Nu is het tijd om voor mijn gezin te gaan.”

Last modified: 19 november 2015
Sluiten