Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Optimist on Tour werpt zijn vruchten af

09:42

De Optimist on Tour heeft tot nu toe 2.200 kinderen kennis laten maken met water- en zeilsport. Uit evaluatieonderzoek blijkt dat circa 50% van de ouders vervolgens ook van plan is hun kind een (proef)zeilles te laten doen bij een lokale watersportvereniging.

On Tour

Optimist on Tour, AmsterdamIn samenwerking met het Watersportverbond en lokale zeilverenigingen organiseert Delta Lloyd deze zomer op verschillende plaatsen in Nederland de Optimist on Tour: een unieke watersportbelevenis voor kinderen met als doel de jeugd te enthousiasmeren voor de watersport.

Maurice Leeser, directeur Watersportverbond: “Samen met Delta Lloyd laten we de kinderen en ouders zien hoe leuk en laagdrempelig watersporten kan zijn. Dankzij de kennis en ervaring van onze verenigingen en de inzet van vrijwilligers kunnen we diverse jeugdprogramma’s betaalbaar aanbieden en de watersport dichter bij de jeugd brengen.”

Annette Reijersen van Buuren, manager Merk en Sponsoring Delta Lloyd: “Ik ben erg blij dat, op de helft van de Optimist on Tour, blijkt dat we precies bereiken wat we hoopten te bereiken: heel veel kinderen deze zomer de kans bieden om in aanraking te komen met de watersport en zeilen. En nog veel belangrijker, dat ouders ook van plan zijn om hun kinderen te laten zeilen.”

Optimist bij de Tall Ship Races

Van 3 tot en met 6 juli kunnen kinderen met een zwemdiploma weer kosteloos deelnemen aan allerlei watersportactiviteiten, waaronder zeilles in Optimisten. Deze keer meert de Optimist on Tour aan in de zuiderhaven van Harlingen tijdens de Tall Ship Races. Na Harlingen doet de Optimist on Tour nog plaatsen aan.

Naast de Optimist on Tour is sinds 12 juni de zeilgame ‘De Optimist‘ gratis voor smartphones en tablets te downloaden. De speler moet zeilend stormen trotseren, zeehonden ontwijken en draaikolken vermijden. Vanaf 19 juli is de 14-delige jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist‘ te zien. Deze zeilserie speelt zich af op een zeilschool in Nederland. Elke week beleven de instructeurs, vakantiehulpen en de zeilcursisten zomerse avonturen op en rondom het water. Verschillende leden van de Delta Lloyd Kernploeg maken hun acteerdebuut en spelen een (gast)rol in de serie. De serie wordt elke zaterdag en zondag uitgezonden door RTL Telekids.

 

Voor meer informatie over de Optimist on Tour en voor het aanmelden van uw kind kunt u kijken op www.optimistontour.nl

 

Fotografie: Stijn Tettero

 

Last modified: 4 juli 2014
Sluiten