Nieuws

Ook toerklasse in North Sea Regatta

Vanaf 2011 kunnen ook toerzeilers meedoen aan de eerste offshore van de Delta Lloyd North Sea Regatta op 31 mei. De toerzeilers starten vanuit Scheveningen in hun eigen klasse, waarbij de prestatie telt en niet zo zeer het resultaat.

14:24

Op deze manier kunnen ze op dinsdagavond 31 mei 2011 toch in georganiseerd verband aan de traditionele Vuurschepenrace beginnen.

Niveau steeds hoger
"Het niveau van de wedstrijdteams wordt hoger en hoger. We merkten dat de toerzeilers een beetje afhaken, maar het wel leuk vinden om samen naar Engeland en terug te zeilen. Wij vinden het belangrijk om deze groep watersporters aan boord te houden van ons evenement. Vandaar dat we dit jaar de toerklasse introduceren", aldus organisator Frans Sluyters.

Startschot
In het pinksterweekend van 10 t/m 13 juni 2011 zeilen ruim vijfhonderd teams van verschillende type boten wedstrijden voor de Scheveningse kust. Als startschot van het evenement is de Vuurschepenrace voor de Haagse kust. Vanaf een zeesleper van de Koninklijke Nederlandse Marine zal sportwethouder van Den Haag, Karsten Klein, het schot lossen. Vervolgens wagen de teams zich aan de oversteek van 110 nautische mijlen richting Harwich in Engeland. In Woolverstone wacht de zeilers een warm onthaal door de leden van de Royal Harwich Yacht Club.

Op Hemelvaartsdag volgt de inmiddels traditionele lunch in de oeroude smokkelaarspub de ‘Butt and Oyster’ in Pin Mill. De toerzeilers kunnen op eigen gelegenheid weer terugvaren naar hun thuishaven in Nederland.

Foto: Thom Touw
Bron: Watersportverbond

 

Last modified: 6 mei 2011
Sluiten