Actueel, Nieuws

Onveilige brug Dronrijp in 2018 vervangen

08:20

De huidige brug over het Van Harinxmakanaal bij het Friese dorpje Dronrijp is ruim 60 jaar oud en verkeert in slechte staat. Sinds februari 2014 mag verkeer met een totaalgewicht boven de 30.000 kilo niet meer over de brug rijden. Naar verwachting is de nieuwe brug medio 2018 klaar.

Brug Dronryphet beweegbare deel van de nieuwe brug krijgt een doorvaartbreedte van 17 meter. De doorvaarthoogte wordt 5,50 meter. Op deze manier kunnen grotere binnenvaartschepen ook gebruik maken van het kanaal en blijft het dorp via de waterweg bereikbaar.

Onveilig

Het verbod voor zwaar verkeer is nodig om de veiligheid te kunnen blijven waarborgen. De brug is wel veilig voor voetgangers, fietsers en verkeer onder de 30.000 kilo. Zwaar verkeer wordt omgeleid. De omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven met gele borden.

De brug wordt normaal bediend, tenzij het harder waait dan windkracht zes. Dan blijft de brug gesloten. Hiervoor zijn windmeters op de brug geplaatst. Pleziervaart wordt zoveel mogelijk geclusterd doorgelaten.

Bron: www.fryslan.frl 

Last modified: 9 november 2015
Sluiten