Nieuws, Zeilen nieuws

Onboard reporters VOR gezocht

15:51

Ben je handig met camera en microfoon? Heb je mediaervaring en ben je gek op zeilen? Dan ben jij misschien wel de onboard reporter waar de organisatie van de Volvo Ocean Race naar zoekt.

Voor de derde achtereenvolgende editie zal elk deelnemende team een embedded multimedia reporter aan boord hebben, voorheen bekend onder de naam MCM.

Voor de 2014-15 Race moet elke Onboard Reporter goedgekeurd zijn door de Volvo Ocean Race. Deze nieuwe procedure moet ervoor zorgen dat alle teams optimaal gebruik maken van de verbeterde mediamogelijkheden van de One Design Volvo Ocean 65.

 “We beginnen onze zoektocht naar bewezen mediaprofessionals, die al varend het echte verhaal van deze buitengewone race kunnen vertellen,” aldus communicatiedirecteur Jon Bramley.

 “We hebben mensen nodig die op de toppen van hun kunnen presteren, ongeacht omstandigheden die zelfs ‘s werelds beste profzeilers op de proef stellen. Het is één van de zwaarste jobs in de journalistiek, maar ook één van de beste en wij zoeken bekwame kandidaten. We verwachten veel goede sollicitanten.”

Geselecteerde gegadigden zijn verplicht om een 5-weekse training op het hoofdkwartier van de Volvo Ocean Race in Alicante, Spanje te volgen. Degenen die goed bevonden worden, zullen vervolgens aan één van de teams worden gekoppeld voor de pre-Race periode plus het evenement zelf.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen hun CV en begeleidende brief sturen naar reporters@volvooceanrace.com.

Meer informatie is te vinden op www.volvooceanrace.com.

Last modified: 11 januari 2013
Sluiten