Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Noorse boeren bezeilen de wereldzeeën

11:16

sail the farmIn Noorwegen bouwt een groep wereldverbeteraars aan een aluminium Colin Archer-ontwerp om de wereldzeeën mee te bezeilen. De groep noemt zichzelf ‘Sailing the Farm – a Sea Gypsy Tribe’.

Zo’n honderd kilometer ten noorden van Oslo, in het dorpje Gjovik, werken ze in de zomermaanden op hun collectieve boerderij en in de wintermaanden aan de zeilboot. Het doel: zo zelfstandig en milieuvriendelijk mogelijk kunnen leven en het opzetten van een zeilnetwerk tussen verschillende eco-projecten wereldwijd. De eerste reis voert naar China.

Kits of jonk?

De Colin Archer is 12 meter lang en 4,70 meter breed en wordt gebouwd door louter vrijwilligers. Op dit moment staat de groep voor de keuze welke tuigage ze op het schip zetten; een jonk- of kitstuigage. Zeilers die geïnteresseerd zijn in zelfvoorzienendheid, het opbouwen van een gemeenschap en Permacultuur-boerderij of louter in het bouwen en zeilen van een Colin Archer zijn meer dan welkom om als vrijwilliger mee te komen helpen, aldus hun website.

Last modified: 28 mei 2014
Sluiten