Nieuws

Noodsituatie blijkt vertrekkersfeestje

Vier reddingsboten en een helikopter rukten afgelopen weekend uit nadat er tegen middernacht meldingen binnen kwamen van afgestoken noodvuurwerk op het Hollands Diep.

14:56

Omdat het erg moeilijk is een exacte positie te bepalen aan de hand van dergelijke meldingen heeft de Kustwacht te maken met een groot zoekgebied. Naast de eigen reddingsboot werd daarom zowel een bergingsvaartuig als twee schepen van Rijkswaterstaat en de KLPD ingezet. De politie zocht daarnaast ook op de wal.

Tijdens de zoekactie werd het schijnsel van een handstakellicht zichtbaar waardoor alsnog de juiste positie bepaald kon worden. Het noodsignaal bleek uit de jachthaven van Numansdorp te komen. Daar bleek een vertrekkersfeestje gaande te zijn voor zeilers die de komende drie jaar de wereld rond willen gaan zeilen.

In hun enthousiasme hadden de feestgangers divers noodvuurwerk afgestoken; een ondoordachte daad waardoor vier vaartuigen, een helikopter en een politiewagen een grootscheepse zoekactie op touw moesten zetten. De betrokkenen werden aan boord van het politievaartuig uitgenodigd alwaar proces verbaal is opgemaakt.

De hulpdiensten raden met klem aan noodvuurwerk dat de uiterste houdbaarheidsdatum heeft overschreden te laten vernietigen en niet te gebruiken bij feesten en partijen, zodat reddingsdiensten niet voor niets uitrukken.

Bron: KNRM

Foto: Arie van Dijk, KNRM

Last modified: 13 juli 2011
Sluiten