Nieuws

Nominaties van Rietschoten Trofee bekend

Op 20 november aanstaande wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van de meest prestigieuze zeilprijs van Nederland, de Conny van Rietschoten Trofee 2008.

12:02

Voor de Trofee zijn de volgende zeilers gekandideerd.

 

Categorie jeugdzeilen/surfen:

Steven le Fevre en Steven Krol

Jeske Kisters en Annemieke Bekkering

 

Categorie bijzondere verdienste:

Rob Sepers

Jacco Koops

 

Categorie zeezeilen:

Kees Kaan

Lucas Schröder

 

Categorie internationaal en olympisch zeilen/surfen:

Sven en Kalle Coster

Mandy Mulder, Merel Witteveen, Annemieke Bes

 

In de Sociëteit van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam maakt de jury op 20 november eerst bekend wie de winnaars zijn in elke categorie. Bij deze winnaars zit de winnaar van de Trofee.

 

De Conny van Rietschoten Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse zeiler of zeilster, die zich heeft onderscheiden door een opmerkelijke prestatie in wedstrijdverband, dan wel aan een persoon die zich op bijzondere wijze voor de zeilsport verdienstelijk heeft gemaakt.

 

De selectie geschiedt als volgt. Zeilers en belangstellenden brengen schriftelijk of per e-mail hun stem uit. Volgens het reglement dient deze vergezeld te gaan van een motivering. Op basis van alle voordrachten bepaalt een onafhankelijke jury de diverse winnaars.

 

De Trofee wordt op 20 november voor de 26e maal uitgereikt. Onder de genodigden bevinden zich niet alleen de genomineerden in de verschillende categorieën, maar ook de vroegere winnaars van de Trofee, de media en de mensen die in zeilend Nederland een rol van betekenis vervullen.

Last modified: 4 november 2008
Sluiten