Nieuws

Nogmaals het WK J24

We komen nog even terug op het Wereldkampioenschap J24, waarover in Zeilen 10 is gepubliceerd. Een grote foto, weinig tekst. Dat was onze keuze om het WK in beeld te brengen. De foto verbeeldt de geleverde strijd. Met een citaat van de tacticus van het beste Nederlandse jacht (NED-57) over de meest cruciale situatie leek de zaak compleet. Echter, we hebben Frans van der Wel, schipper van de NED-39, geen ruimte voor weerwoord geboden. Bovendien hebben we zijn naam verkeerd gespeld. Waarvoor excuses.

08:32

We komen nog even terug op het Wereldkampioenschap J24, waarover in Zeilen 10 is gepubliceerd. Een grote foto, weinig tekst. Dat was onze keuze om het WK in beeld te brengen. De foto verbeeldt de geleverde strijd. Met een citaat van de tacticus van het beste Nederlandse jacht (NED-57) over de meest cruciale situatie leek de zaak compleet.
Echter, we hebben Frans van der Wel, schipper van de NED-39, geen ruimte voor weerwoord geboden. Bovendien hebben we zijn naam verkeerd gespeld. Waarvoor excuses.

Over de in Zeilen beschreven aanvaring meldt Frans van der Wel:
‘Het voorval wordt gemakshalve afgedaan als een eenvoudige bakboord-stuurboord situatie. Feitelijk was de situatie een stuk gecompliceerder. Er wordt hier voorbijgegaan aan het gegeven dat in het gehele incident minimaal vier boten betrokken waren, die als een kluwen stuurloos aan elkaar vastzaten. De NED-57 kwam over bakboord aanvaren en zag geen kans om hiervan vrij te blijven.

Dat de NED-39 in de aanloop van het gehele incident fouten heeft gemaakt, hebben we ook erkend en vormde ook de aanleiding voor onze terugtrekking uit race 9; niet – zoals in Zeilen wordt gesuggereerd – zozeer de aanvaring met de NED-57. Overigens is het natuurlijk nooit mijn bedoeling geweest om de NED-57 te raken.’

Waarvan akte. Redactie

Last modified: 8 oktober 2003
Sluiten