Nieuws

NK 16-kwadraat

Van 24 tot en met zondag 27 augustus treffen 16-kwadraatzeilers elkaar in de Nederlandse Kampioenschappen op de Loosdrechtse Plassen. In totaal staan voor het NK negen zeilwedstrijden gepland.

10:54

De broers LanserVan 24 tot en met zondag 27 augustus treffen 16-kwadraatzeilers elkaar in de Nederlandse Kampioenschappen op de Loosdrechtse Plassen. In totaal staan voor het NK negen zeilwedstrijden gepland.

Ruim 60 boten en 120 zeilers geven in Loosdrecht acte de présence. Het grootste deel van de zeilers komt uit het westen van het land: de Friese 16-kwadraatzeilers schitteren dit jaar door massale afwezigheid; ze zijn slechts met twee boten aanwezig. De meest in het oog springend afwezigen zijn Thijs Kort en Willy Boomsma uit Drachten. Zij eindigden de afgelopen vijf jaar steeds als tweede in het klassement en lijken de hoop op een titel in deze klasse te hebben opgegeven.

Ook dit jaar zijn er geen echte favorieten, er zijn 10 tot 15 teams die hoge ogen kunnen gooien. Kanshebbers zijn natuurlijk de kampioenen van 2005 (Hans en Gerard van Drunen), maar ook de nummers 3, 4, 5 en 7 van het NK vorig jaar op het Sneekermeer; de teams Hans van Stekelenborg/Peter Schouten, Ewoud Krens/Klaas van Weringh, Ronald Lafeber/Hans van Weelden en Geert/Ard Geelkerken. Deze zeilers zijn allemaal lid van de GWV Elfhoeven uit Reeuwijk. De laatste twintig jaar kwamen uit de Goudse regio zestien 16-kwadraatkampioenen. Maar ook de jonge talenten uit Nieuwkoop Klaas ‘t Hoen met vriendin Marte en in een andere boot zijn broer Jaap met vriendin Anna maken kans op een hoge eindnotering.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten