Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlands clubkampioenschap teamzeilen

10:35

NK Teamzeilen klein

De Maashaven in Rotterdam is dit weekend het strijdtoneel voor de tiende editie van de Nederlandse Club Kampioenschap Teamzeilen (NCK Teamzeilen). Als primeur wordt speciaal voor de jeugd een kampioenschap georganiseerd.

Vanuit het hele land zijn dit weekend zeilers samen om met uitzicht op SS Rotterdam en de stad Rotterdam te strijden om de nationale titel. Veertien teams hebben zich ingeschreven die het in MaxFun’s 25 tegen elkaar op zullen nemen. Voor het jeugdkampioenschap hebben zich acht teams ingeschreven die varen in RS Feva’s.

Bekende zeilers zoals Rutger van Schaardenburg (uit de Laser) en Volvo Ocean Race-zeilster Carolijn Brouwer hebben in het verleden meegedaan aan het club NK. En dit keer zeilt America’s Cup-winnaar Simeon Tienpont een dag mee met het team van Muiden.

De deelnemende clubs zijn WSV Braassemermeer, R&ZV Gouda, Kralingsche Zeilclub, HJC, RZV, WSV Aegir, KWV De Kaag, WV Aalsmeer, KR&ZV De Maas, WSV Hoorn, WV Almere uit Enkhuizen, KWVL, KWS en KNRZV Muiden.

Voor supporters staat op het dak van de Brielselaan 69 een tribune met uniek uitzicht over de Maashaven en de twee wedstrijdbanen. Op het dak is zondag omstreeks 17.00 uur de prijsuitreiking.

Last modified: 21 oktober 2015
Sluiten