Nieuws

Nieuwe site Rondje Texel

Sinds gisteren is nieuwe website van de Zwitserleven Ronde om Texel operationeel. Ook de inschrijving is vanaf 2 maart open.

13:17

Sinds gisteren is nieuwe website van de Zwitserleven Ronde om Texel operationeel. Het actieve nieuwsportaal moet ervoor zorgen dat ‘s werelds grootste catamaranrace op zaterdag 17 juni 2006 optimaal te volgen is. Ook de inschrijving is vanaf 2 maart open.


Met behulp van nieuwsflitsen, achtergrondverhalen, korte interviews, updates, tussenstanden en actueel beeldmateriaal zullen de bezoekers continu op de hoogte blijven. De website is flexibel gehouden voor uitbreiding met real time streaming media, zoals filmbeelden. Vanaf april kunnen de bezoekers gebruik maken van het Community Forum. “Binnen de beschikbare middelen is er een zeer doelmatig product gerealiseerd”, aldus Rondecoördinator Edwin Lodder.
Zie www.roundtexel.com.


Hoofdsponsor Zwitserleven verlengde het driejarige contract met nog eens twee jaar.
Yamaha Nederland werd zilveren sponsor van het Rondje Texel. Het bedrijf levert persboten en ondersteunt de veiligheidsdivisie op diverse vlakken.


Op zaterdag 17 juni 2006 klinkt rond 10.00 uur het startschot voor de 29ste Zwitserleven Ronde om Texel, maar het eiland is de hele week al in de ban van catamaranzeilen. Van woensdag 14 tot en met vrijdag 16 juni kunnen de deelnemers alvast het water verkennen en trainen tijdens de Texel Dutch Open. Dat zijn korte baanwedstrijden die voor velen als voorbereiding op de grote race van zaterdag gelden. Bovendien is het een officieel door het Watersportverbond erkend Open Nederlands Kampioenschap. Donderdagmiddag kunnen de zeilers traditioneel meedoen aan de Horstocht. Als het weer het toelaat, zullen ongetwijfeld enkele teams een poging wagen om het record aan te scherpen.


Op het strand bij Paal 17 zorgt een uitgebreid programma voor de nodige ontspanning tijdens de Rondeweek. De in 2004 geïntroduceerde pitstraat keert in 2006 wederom terug. Catamaranliefhebbers vinden er interessante nieuwtjes op het gebied van materiaal en kleding. De TROS en Radio 2FM gaan weer live uitzenden vanaf het Texelse zand.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten