Nieuws

Nieuwe recordpoging

Het team van de SailRocket is terug in Namibië voor een aanval op het snelheidsrecord voor zeilboten. Ze hebben 28 dagen om het huidige record te breken.

16:28

Vorig jaar werd het record voor het eerst over de vijftig knopen getild, maar dan wel door een kitesurfer. Alex Caizergues haalde toen 50,57 knopen, ofwel 93,66 kilometer per uur. Om aan daaraan te komen zal het team van Paul Larsen (foto) iets meer dan drie knopen aan snelheid moeten winnen.

 

Om dat voor elkaar te krijgen zijn de afgelopen tijd een aantal aanpassingen gedaan. ook op het gebied van de veiligheid. Vorig jaar, na korte tijd boven 50 knopen te hebben gezeild, steeg de SailRocket op en beëindigde zijn recordpoging met een spectaculaire halve looping.

 

Larsen is alvast positief over de kansen: "We zijn op een erg interessant punt van project gekomen. We presteren op een niveau waarmee het mogelijk is om direct aan een officiële recordpoging te beginnen, met een realtief hoge kans van slagen."

 

"Ik zeg dat in alle bescheidenheid. Hoewel we onze doelen hoog stellen, zijn er nog wat interessante stappen te maken voordat we de eerste echte vijftig-knopen-boot zijn."

Last modified: 20 februari 2009
Sluiten