Actueel, Nieuws

Nieuwe voorzitter Stichting Nederland Maritiem Land

09:16

Stichting Nederland Maritiem Land krijgt per 1 januari 2015 een nieuwe voorzitter. Wim van Sluis neemt de taak over van Arie Kraaijeveld die na drie jaar een eind aan zijn voorzitterschapstermijn maakt. Het Algemeen Bestuur van de maritieme koepelorganisatie ziet in Wim van Sluis een waardige opvolger met ruime maritieme en bestuurlijke ervaring.

Kennis in huis

Wim van SluisWim van Sluis is voormalig Wethouder Haven (Rotterdam) en voormalig voorzitter van Deltalinqs en de Rotterdam Port Promotion Council beschikt over een groot maritiem netwerk en benodigde kennis over de sector. “Kijkend naar de successen van de sector, valt op dat Nederland op maritiem vlak internationaal voorop loopt en hoog aanzien geniet. Hier gaat mijn maritieme hart sneller van kloppen en geeft mij energie om samen met de aangesloten brancheorganisaties en marktpartijen aan de slag te gaan”, aldus van Sluis.

Kraaijeveld zal worden uitgezwaaid tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders in perscentrum Nieuwspoort op 14 januari 2015. Dan is de sector ook in de gelegenheid om kennis te maken met Wim van Sluis.

Nederland Maritiem Land

Nederland Maritiem Land verbindt twaalf maritieme sectoren: havens, offshore, maritieme toeleveranciers, scheepsbouw, zeevaart, waterbouw, maritieme dienstverlening en kennisinstituten, binnenvaart, Koninklijke Marine, watersportindustrie en visserij. Met 12.000 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo’n 225.000 mensen, realiseert de sector een totale toegevoegde waarde van ruim 21 miljard euro.

 

Last modified: 4 december 2014
Sluiten