Actueel, Nieuws

Nieuwe Team Heiner Pups

14:52

Team Heiner heeft een geheel nieuwe lichting jonge zeilers geselecteerd voor de zogenoemde Team Heiner Pups. Het nieuwe team gaat hetzelfde opleidingstraject in dat het bestaande team ook doorloopt. Vanaf heden bestaan de Team Heiner Pups uit twee teams van zeilpupillen.

Team Heiner Pups '16Om in aanmerking te komen voor de Team Heiner Pups moeten de zeilers tussen de 18 en 23 jaar zijn, moeten ze al kunnen zeilen en de ambitie hebben om beter te willen worden. Aan het selectieweekend ging een selectie op papier vooraf, waarbij zowel naar motivatie als zeilervaring werd gekeken. Vervolgens vond in Lelystad een selectieweekend plaats. Leervermogen, teamgeest, beschikbaarheid tijdens trainingen, wedstrijden en inzet waren doorslaggevend om een plek te bemachtigen bij de Team Heiner Pups, naast natuurlijk een gezonde portie ambitie. Ieder jaar worden nieuwe pupillen geselecteerd.

Kielbootopleiding

De kielbootopleiding die de Team Heiner Pups doorlopen duurt, afhankelijk van hun niveau, minimaal drie en maximaal vijf jaar en omvat alle aspecten van het kielbootzeilen, zoals boathandling, zeiltheorie, samenwerking en groepsprocessen, onderhoud van boten en veiligheid. Het is een intensief traject; gemiddeld zijn de zeilers er drie weekenden per maand mee bezig. Team Heiner verzorgt de opleiding. Tijdens trainingen vaart er een Team Heiner-trainer mee, maar de wedstrijden varen de Pups zo veel mogelijk zelfstandig. De pups varen op meerdere boten. In het eerste jaar wordt begonnen op een J/109, en later in het traject wordt ook gevaren op de Max Fun 35, een Dehler 44 en de Volvo 60. Roy Heiner: “Samen met de sponsoren willen wij een top jeugdopleiding in grote boten creëren, waar de kampioenen van morgen uit voort komen. Ik vind het bijzonder eervol om onze kennis op deze manier aan de jeugd beschikbaar te stellen.”

Team Heiner Pups ‘16

Julia Aartsen
Joost van Gemert
Wes van Herpen
Rosalin Kuiper
Arianne van de Loosdrecht
Rosalie Paardekooper
Laura Parre
Catja Roggema
Thijs van Tol
Rutger Vos

Last modified: 25 november 2015
Sluiten