Actueel, Nieuws

Nieuwe locatie voor de jeugdzeilsport

14:07

Een nieuw Regatta Center met een CWO/NPJ zeilschool en een Jeugdzeilvereniging aan een eigen strand. Regatta Center Muiderzand opent begin maart 2015 de deuren bij Marina Muiderzand aan het IJmeer/Markermeer. Een breed gefaciliteerde zeilstek waar alles draait om de jeugdzeilsport.

Regatta Center Muiderzand

Marina MuiderzandHet Regatta Center Muiderzand richt zich vooral op ambitieuze jeugdzeilers die landelijk selecties varen in de zeilklassen Optimist, Laser 4.7 en Radial, 29er, 49er/FX, Splash en RS-Feva. Dit zijn vaak wedstrijdzeilers die het niveau van hun vereniging zijn ontstegen en willen trainen op een centraal gelegen locatie aan groot water met goede faciliteiten. Ook de buitenploegen van andere verenigingen, private zeilteams en klassenorganisaties zijn van harte welkom om gebruik te maken van Regatta Center Muiderzand (RCM). Het Regatta Center Muiderzand biedt complete faciliteiten, gericht op de jeugdzeilers, zoals sport- en instructielokalen, kleedkamers, douches en toiletten.

“De locatie is echt fantastisch; centraal gelegen, goed bereikbaar met ruime parkeergelegenheid op een afgesloten terrein, topfaciliteiten en een eigen strand waar zeilers onder alle omstandigheden goed weg komen met hun boot. Je kunt dan kiezen om direct het grote water op te zoeken, maar de cursisten van de zeilschool en de starters bij de vereniging kunnen ook beschut vaarwater gebruiken’,’ vertelt Eddy Chevalier, directeur/eigenaar van het Regatta Center Muiderzand.

Lisan Kox, manager Marina Muiderzand: “We hebben samen met het Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen gekeken waar de jeugdzeilsport nu echt behoefte aan heeft. Bovenaan het lijstje staat altijd: zeilen op groot water op een centrale locatie. Het Regatta Center Muiderzand is vanuit bijna heel Nederland binnen een uur aan te rijden. Als je hier een weekeinde komt trainen of aan een evenement deelneemt, hoef je niet te overnachten. Dat is prettig en scheelt ook in de kosten. Wil je wel overnachten, dan kan dat in drijvende trekkershutten, tenten of op camperplekken. Als je meer luxe wilt is er in de buurt genoeg accommodatie beschikbaar.’’

Jeugdzeilvereniging Muiderzand

Bij de nieuwe Jeugdzeilvereniging Muiderzand draait alles om de Jeugdzeilsport. De vereniging zorgt voor saamhorigheid, gezelligheid en een vrijwilligerspool. Vanuit de vereniging wordt deelgenomen aan regionale, nationale en internationale selectiewedstrijden en evenementen.

“De Jeugdzeilvereniging Muiderzand is ook aangesloten bij het Watersportverbond; het lidmaatschap zorgt ervoor dat je kunt deelnemen aan nationale en internationale evenementen. Je hoeft geen lid van de vereniging te zijn om gebruik te maken van de faciliteiten van het RCM, iedereen is welkom”, zegt Chevalier.

Zowel het RCM als de vereniging maken gebruik van een groep van toptrainers voor de een- en tweemans zwaardboten. Het RCM heeft daartoe eigen coach-RIB’s beschikbaar.

CWO/NPJ Zeilschool Muiderzand

Het RCM zal ook een zeilschool herbergen waar de jeugdzeilsport centraal staat. Conform de systemen van het CWO (Commissie Watersport Opleidingen) en NPJ (Nationaal Platform Jeugdwedstrijdzeilen) leren kinderen goed zeilen. Na het behalen van de eerste CWO-diploma’s kan worden deelgenomen aan de basiscursus wedstrijdzeilen van het NPJ. Daarna kunnen kinderen doorstromen naar de Jeugdzeilvereniging waar verder kan worden gewerkt aan de wedstrijdtechnieken. Er wordt les gegeven in de door het Watersportverbond ondersteunde (zwaardboot)jeugdwedstrijdklassen.

Meer informatie kunt u vinden via www.regattacentermuiderzand.nl

Last modified: 17 december 2014
Sluiten