Actueel, Nieuws

Nieuwe combinatiewedstrijd in Lelystad

14:29

De Bataviahaven in Lelystad is op 30 april en 1 mei 2016 vertrek- en aankomsthaven van de Cornelis Race. Een nieuwe wedstrijd voor Klippers, Tjalken en overige platbodems. De race wordt gevaren tussen Bataviahaven Lelystad en de haven van Volendam. De inschrijving voor deze zeilwedstrijd is vanaf 1 november geopend.

Cornelis RaceVoor de zich als Watersportstad presenterende gemeente Lelystad, is het al langer een wens om een eigen wedstrijd met traditionele schepen aan de wedstrijdkalender toe te voegen. De zeilwedstrijd voert de schepen naar Volendam waar ze vis aan boord nemen, deze lading varen ze over naar de Bataviahaven in Lelystad.

Verschillende wedstrijdelementen

De race start met een Le Mans start met karts rond de Bataviahaven. Tijdens de wedstrijd dienen de opvarenden een kunstwerk te maken dat het thema ‘Verbinding’ uitdrukt. De gemaakte werkstukken worden beoordeeld door een deskundige jury. De werken worden gedurende het gehele seizoen geëxposeerd op de binnenzijde van de muur van Bataviahaven.

Op zondag komen de bemanningen tegen elkaar uit in een wedstrijd Bungeeroeien, roeien in een sloep die met een dik elastiek aan de wal is verbonden. Tot slot varen de schippers van de deelnemende schepen op zondagmiddag een wedstrijd in de haven met geheel andere boten dan zij gewend zijn. Alle wedstrijdonderdelen kennen een winnaar, maar de echte winnaar is het team hij of dat op de meeste onderdelen wint.

Meer informatie www.cornelisrace.nl en www.bataviahaven.nu

Foto: www.facebook.com/cornelisrace

Last modified: 28 oktober 2015
Sluiten