Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nieuw trainingsbassin voor STC-KNRM

11:29

Voor het trainen in extreme omstandigheden heeft maritiem opleidingscentrum STC-KNRM een nieuw drijvend oefenbassin laten bouwen. Het overdekte bad kan via zware ventilatoren met sproeiers een storm met windkracht 8 en slagregens opwekken. De golfmachine kan daarbij voor golven van 1,5 meter hoog zorgen. Het trainingsbad is op 27 juni symbolisch ingeluid nadat  Pieter van Oord, voorzitter van de branchevereniging IRO de openingshandeling had verricht.

STC-KNRMOpleidingen

Het opleidingscentrum STC-KNRM verzorgt emergency response trainingen voor de offshore olie en gas industrie en de maritieme sector. Deze verplichte opleidingen worden gegeven in een modern en hoogwaardig trainingscentrum midden in het Rotterdamse havengebied. In verband met de snelle groei van het aantal klanten en daarmee het aantal deelnemers, is besloten om een hypermodern oefenbassin te bouwen.

Stormsimulatie

Het oefenbassin van 24 x 12 x 4 meter is ingebouwd in een ponton en hierover is een hal van 8 meter hoog gebouwd. Vanuit de ervaring van KNRM is het bad ingericht om onder extreme omstandigheden te trainen. In het bassin kan men een storm met windkracht 8 en golven van 1,5 meter nabootsen, waarbij in volledig donker met slagregens en bliksem kan worden geoefend. Verder kan men trainen met een helikoptercabine voor 8 personen die 360° draaibaar te water kan worden gelaten. Het nieuwe zwembad is in gebruik genomen voor hoogwaardige basisopleidingen voor de offshore industrie. STC-KNRM verzorgt diverse speciale trainingsprogramma’s voor de KNRM en andere partijen uit de internationale offshore en maritieme wereld.

Bouw

De bouw van het golfslagbad werd in opdracht van de KNRM uitgevoerd door Eerland Shiprepair B.V. in Rotterdam. Begin juni is het drijvende oefenbassin van Eerland in Rotterdam-IJsselmonde naar STC-KNRM in Rotterdam-Heijplaat gevaren en afgemeerd aan de kade voor het opleidingscentrum.

Last modified: 28 juni 2013
Sluiten