Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nieuw jacht voor jongerenorganisatie Zachtekracht

12:20

De vzw ZachteKracht werkt al jaren aan een zeezeilprogramma voor jongeren. De organisatie helpt door middel van zeilinitiaties het verbeteren van de persoonlijkheidsvorming van bijzondere jongeren.

ZachteKracht

Zachtekracht, JOD35De leden bundelen hun passie voor de zeilsport met een sociaal doel, om jongeren tussen 12 en 21 jaar de kans te geven deel te nemen aan zeiltochten op zee. Meestal vanuit Nieuwpoort. Het gaat hierbij vooral om jongeren met sociale, familiale, psychische en/of juridische problemen verbonden met de Bijzondere Jeugdzorg. Jongeren met een fysieke of mentale beperking behoren ook tot de doelgroep. Zachtekracht zet met de zeilactiviteiten een ontspannende en ook uitdagende teambuilding activiteit neer om jongeren te helpen bij solidariteitsgevoel, zelfontplooiing en verantwoordelijkheidsgevoel.

Nieuw schip

De vzw heeft een nieuw zeiljacht kunnen aankopen met de steun van de BNP Paribas Fortis Foundation en Securex. Met de nieuwe JOD 35 beschikt de vzw nu over eigen middelen om meerdaagse zeiltochten in binnen- en buitenland te organiseren. De sportief zeilende Jeanneau One Design (JOD) is 35 voet lang en biedt 6 slaapplaatsen.

Met een groter zeiljacht kunnen langere tochten worden gemaakt, waardoor de initiaties efficiënter kunnen verlopen dan bij dagcursussen. Tot nu toe moest daarvoor een jacht worden gehuurd. Naast de JOD 35 bezit de organisatie twee Bénéteau First Class 7.5’s. Hiermee organiseerden zij eendaagse zeiltochten vanuit Nieuwpoort. Voor meer informatie over Zachtekracht kunt u kijken op www.zachtekracht.be

 

 

Last modified: 2 augustus 2013
Sluiten