Nieuws

Net geen brons voor Postma

WEYMOUTH - Zeiler Pieter-Jan Postma is er zondag niet in geslaagd de bronzen medaille te veroveren in de Finn-klasse.

15:20

WEYMOUTH – Zeiler Pieter-Jan Postma is er zondag niet in geslaagd de bronzen medaille te veroveren in de Finn-klasse.

De dertigjarige Nederlander finishte als vierde in het klassement na een vijfde plaats in de medal race.

Postma kende een goede start in de beslissende race. Daarna zakte hij weg. In de slotfase leek hij alsnog af te stevenen op brons, maar in de slotfase werd hij voorbijgestreefd door enkele boten.

Het goud was een prooi voor Ben Ainslie, die de Deen Jonas Hogh-Christensen aftroefde. De 35-jarige Brit pakte eerder zilver in Atlanta en won goud in Sydney, Athene en Peking en mag zich nu de meest succesvolle zeiler in de geschiedenis van de Olympische Spelen noemen.
Hij onttroont de legendarische Deen Paul Elvstrom, die tussen 1948 en 1960 vier gouden medailles won.

De Fransman Jonathan Lobert pakte het brons.

470-klasse

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout liggen na een wisselvallige zondag in Weymouth nog steeds op een olympische medaillekoers in de 470-klasse.

De tweevoudige wereldkampioenen kwamen als tweede en achttiende binnen. Daardoor bleef het duo op de derde plaats met 21 punten na zes races, vlakbij de Nieuw-Zeelanders Jo Aleh/Olivia Powrie (19 punten) en de Britse leiders Hannah Mills en Saskia Clark (18).