Actueel, Nieuws

Nederlandse zeilschool ziet markt aantrekken

09:17

Een enorme groei van de zeilsport in Nederland staat op stapel. Dat constateert zeilschooleigenaar Christophe Meijer van Zeilschool Pean. Hij legt een verband tussen de verschillende activiteiten in de Nederlandse zeilsport, de rol van Nederland in het zeilen op globaal niveau en de groei van het aantal zeilschool cursisten.

Nederland zeilt

Zeilschool Pean Zeilsport Nederland in de liftIn Nederland is de aandacht voor de zeilsport groot. De campagne ‘Optimist on Tour’ met bijbehorende game en televisieserie op RTL lijken hun vruchten af te werpen. “Grote groepen kinderen die normaal niet in een boot stappen hebben dat nu wel gedaan. Een deel daarvan zal zich aangetrokken voelen tot de zeilsport en verder willen gaan”, aldus Meijer.

De Hiswa rapporteerde over 2014 een groei van negen procent in het aantal bij de Hiswa aangesloten zeilscholen. “De gemiddelde groei van de zeilscholen is bijzonder. Zeker als daarbij wordt meegenomen dat er een week minder zomervakantie was in 2014 ten opzichte van 2013.”

Dit jaar laat Nederland als zeilsportland zich ook op wereldniveau gelden. Twee gouden plakken op het WK in Spanje en ook is een van de zeven Volvo Ocean Race-teams een Nederlands team. “In sport heb je voorbeelden en helden nodig om naar op te kunnen kijken en Nederland heeft die helden”, zegt Meijer.

Zeilen naar de toekomst

Meijer verwacht voor de komende jaren een fikse groei van het aantal zeilers in Nederland. “Het is een uitdagende, avontuurlijke en sociale sport die ook nog eens heel veel aandacht krijgt.” Zeilscholen en watersportverenigingen kunnen zich volgens zeilschool Pean klaar gaan maken voor nog meer aanwas. “Bij zeilschool Pean zullen we niet uitbreiden maar onze vaste cursisten oproepen om op tijd te boeken, want als je laat boekt zijn alle boten al bezet.” Een snelle groei ziet Meijer niet als doel. “Werk eerst aan de kwaliteit dan volgt de rest vanzelf.”

Bron: Zeilschool Paen

Last modified: 29 oktober 2014
Sluiten