Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlandse Yngling-zeilers succesvol in Travemünde

13:25

Afgelopen week is het WK Yngling gezeild op de Oostzee bij Travemünde, Duitsland. Nederlanders Hidde-Jan Haven, Don van Arem en Auke van der Werf wonnen goud. Ook op de tweede en derde plaats zijn twee Nederlandse teams geëindigd.

Nederlanders in de prijzen

Yngling 2014. WK Travemünde, DuitslandMaarten Jamin, Jaap Smolders en Menno Berends voeren een uitstekend kampioenschap, maar zijn op de laatste dag met minder wind toch nog gepasseerd en eindigen als tweede. De derde plaats is op gelijke punten met Jamin behaald door het eveneens Nederlandse team van Lieuwe Gietema, Diederik Kuiters en Reinier Tromp, die sinds vorig jaar samen varen. De beste damesprijs ging ook naar Nederland: Marcella Pel, Florian van Dort en Sophie Grove, zij werden 10e overall.

Nationaal Jeugdzeilplan

Aan het kampioenschap namen meer dan 40 boten uit tien verschillende landen deel. De Nederlandse deelname werd wederom met bewondering gadegeslagen. Aan de basis van dit succes staat het BMW Nationaal Jeugdzeilplan. Voor slecht 900 euro per jaar kunnen enthousiaste jeugdteams in een eigen wedstrijd-Yngling deelnemen. De sterke competitie en grote jeugddeelname die dit genereert uitte zich dit jaar in vijf Nederlandse teams in de top 10. Alle vijf varen in een boot van het BMW Nationaal Jeugdzeilplan.

Last modified: 30 juli 2014
Sluiten