Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws

Nederlandse vrouwenteams trainen samen voor Womens Match Racing

09:56

Over een week beginnen de races van het ISAF Womens Match Racing World Championships 2015. De top 2 van Nederland bereidt zich samen voor bij Waterland Monnickendam.  De vrouwen trainen zaterdag nog eenmaal in Nederland, daarna reizen ze af naar Denemarken om het tegen elkaar op te nemen in Middelfart.

De Nederlandse teams

WK 2014De nummer 1 van Nederland is het team van Klaartje Zuiderbaan, een van de meest ervaren schippers in het dames match race circuit. Zuiderbaan staat op dit moment 7e op de wereld ranglijst. Ze verschijnt in Middelfart aan de start met Mijke Lievens, Brechtje van der Werf, Sanne Akkerman en Anne-Christianne Kentgens. Het team vaart na het WK nog 2 evenementen van de Womens Match Racing (WIM) Series, in Zweden en Korea.

Team She Sails vaart nu een jaar in de huidige samenstelling en staat 18e op de wereld ranglijst. Naast schipper Rikst Dijkstra bestaat het team uit Rozan Gilles, Mirthe Kramer, Sanne Crum en Fettje Osinga. Hun doel is om dit seizoen de top 10 te bereiken.

Samen voorbereiden

WK voorbereidingMatch racen is een opkomende tak van sport in Nederland: het spel waar slechts twee boten het tegen elkaar op nemen en alleen die eerste plek telt. “Het is belangrijk dat we de handen ineen slaan, om zo het niveau in Nederland om hoog te krijgen. Voor ons team is het fantastisch om met het team van Klaartje te kunnen trainen in voorbereiding op zo’n groot event en we zijn dan ook erg blij dat we bij Waterland terecht kunnen voor de boten.” Aldus Fettje Osinga van team She Sails.

Klaartje voegt hier aan toe dat de samenwerking met team She Sails een goede voorbereiding is op het WK. “Samen trainen is zoveel efficiënter, zeker bij matchracen waar precieze positionering doorslaggevend kan zijn en wedstrijdsituaties in je eentje lastig te simuleren zijn. Het is ontzettend fijn om hierbij op identieke boten te varen.”
 

Last modified: 29 januari 2019
Sluiten