Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlandse Nacra 17 presteert nog niet volledig

08:12

Op de Europese kampioenschappen in de Olympische Nacra 17 klasse is gisteren niet gezeild. De hele week is er al sprake van stormachtige condities aan de Zuid-Franse kust bij La Grande Motte. De Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd kernploeg scoren wisselend tot nu toe. Na vijf races staan Renee Groeneveld en Steven Krol op een 13de plaats. Mandy Mulder en Coen de Koning bezetten de 19de positie van de 70 deelnemers.

Strijd op de ranglijst

Nacra 17Vandaag staan vier wedstrijden op de agenda in de gold fleet, voor de beste helft van het veld. Beide Nederlandse teams komen daar in uit. Op zaterdag volgt de afsluitende medalrace voor de dubbele punten met de beste tien van het klassement. Het is voor de Nederlanders zaak om morgen nog flink te stijgen in het klassement. Indien het lukt om negen of meer wedstrijden te zeilen, komt er ook een extra schrapresultaat om de hoek kijken en dat kan de ranglijst geheel doen veranderen.

Er zit meer in

Beide Nederlandse teams worden voor het eerst begeleid door coach Mitch Booth. Booth reageerde als volgt: “We hebben goede resultaten gehad maar ook minder goede. Mandy en Coen werden in race vier gediskwalificeerd voor te vroeg starten. Een race die ze als tweede eindigden. Renee en Steven sloegen over de kop vlak voor de start en starten als gevolg daarvan vier minuten te laat en worden 19de. Tja dus er zit meer in.”

Bron: Het Watersportverbond

Last modified: 11 juli 2014
Sluiten