Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlandse jeugd kruipt omhoog bij WK Portugal

10:49

De Nederlandse jeugdtalenten doen goede zaken op het ISAF Jeugd WK. Rustig maar gestaag stijgen de Nederlanders plekje voor plekje. Na lang wachten mochten de eerste klassen gisteren rond 14.00 het water op om uiteindelijk onder prachtige omstandigheden te racen. Ondanks het on-Nederlandse weer met een strakblauwe hemel, 30-35 graden en rommelige wind zaten alle Nederlanders regelmatig voor in het veld.

Stapje voor stapje

Op naar NanjingOdile van Aanholt en Lars van Stekelenborg besluipen letterlijk hun prooien. Iedere dag zijn ze een plaats gestegen en nu aanbeland op plek vier. Met een eerste en een elfde finish lopen ze weer verder in op de nummers 1 tot en met 3. Ook al lijkt het gat van 17 punten nog redelijk, de boten voor hun hebben allen al flink mindere resultaten staan. Met maar 1 aftrek is morgen iedere fout van deze teams fataal.

Druk op concurrentie

In de 420 lijkt het of Bart Lambriex en Philip Meijer nog geen plaats gewonnen hebben, ze staan nog steeds op een zesde plaats. Ook hier geld dat de top-3 zich geen fouten meer kan permitteren en Bart en Philip voor eigen kansen kunnen gaan. Om in Tavira je voorsprong te verdedigen is erg lastig en de concurrentie zal de druk zeker voelen.

Revanche

Zowel Benjamin Wempe, Sara Wennekes als Sil Hoekstra hadden het erg naar hun zin. Benjamin opende met een strak uitgevoerd plan de eerste wedstrijd op een 4eplaats. Helaas is hij daardoor de tweede race net iets te gretig. Zeker met 20 zwarte vlaggen in die laatste start, voelde hij dat er kansen lagen. Al pakte het niet helemaal goed uit, hij stijgt toch van plaats 14 naar de top-8.

Sara Wennekes

Sara Wennekes bewees dat haar eerdere resultaten niet helemaal waren zoals verwacht. Ze sloot de dag af met een zesde plek en nestelt zich nu weer bij de top-10. Waar ze uiteraard meer dan thuis hoort. Sil Hoekstra heeft daarentegen nog geen gevestigde verwachtingen en voer vandaag vrij stabiel naar plaatsen rond de top-10. Voor zijn eerste ISAF Jeugd WK op 15-jarige leeftijd moet dat een lekker gevoel zijn.

Judith Engberts is degene die morgen nog haar revanche wil pakken. Zij kon gisteren steeds net niet scherp genoeg uit de start komen om de touwtjes in eigen hand te kunnen nemen. In plaats van vandaag tegenslagen te incasseren zal ze tijdens de laatste dag juist weer de lijnen uit gaan zetten en zelf bepalen wat de juiste weg moet zijn.

 

Last modified: 18 juli 2014
Sluiten