Actueel, Nieuws

Nederlandse Draken Club

07:28

De internationale voorjaarsserie 2015 van de Nederlandse Draak-klasse, gehouden tussen 28 maart en 19 april,  is gewonnen door de NED 422 van Jan Bakker met als bemanning zijn zonen Olivier en Dominic.

Nederlandse DrakenklasseGedurende drie weekenden zijn veertien wedstrijden gevaren op de Westeinderplassen onder leiding van de WV Aalsmeer. Met 20 inschrijvingen, waaronder Noren, Duitsers en Belgen, was het een mooie gelegenheid om aan het begin van het seizoen de snelheid van de boten onderling te vergelijken.

Tijdens de laatste zeildag van de series op 18 april maakten de Bakkers een hattrick door drie keer een eerste plaats te varen.

Op de agenda

De Draak-klasse maakt zich nu op voor vier wedstrijdweekends vanuit Muiden, waaraan eveneens Belgen en Duitsers zullen deelnemen. Op 2 mei start een serie wedstrijden voor de thans bijna 70-jarige Drakenprijs, de Grote Prijs van de Stad Enkhuizen. Deze prijs is destijds beschikbaar gesteld voor de tweedaagse langebaanwedstrijd voor Draken op het IJsselmeer tussen Muiden en Enkhuizen en terug.

Begin juni vindt in La Rochelle, Frankrijk, het Wereldkampioenschap 2015 van de International Dragon Class plaats. Vier top teams van de Nederlandse Draken Club zijn gekwalificeerd om deel te nemen aan dit WK 2015.

Last modified: 17 maart 2016
Sluiten