Nieuws

Nederlands damesteam wint Jeugd EK 470

Delta Lloyd Talentploegzeilsters Nina Keijzer en Anneloes van Veen zijn maandag in het Belgische Nieuwpoort Jeugd Europees Kampioen 470 geworden.

09:02

Na een week vol spektakel en een zenuwslopende medalrace mochten de Nederlandse dames maandagavond de hoogste trede van het podium beklimmen en een periode vol blessure leed en teleurstelling tijdens het recente Jeugd WK op een hele mooie wijze achter zich laten.

Weinig verschil
Maandag 15 augustus was de marge op de nummers twee uit het klassement, het Duitse team van Annika Bochmann en Anika Lorenz, in de afsluitende medalrace drie punten. Slechts één plek verschil in de dubbel tellende medalrace was al voldoende om de overwinning uit handen te geven.

De wind was licht en de stroom op de Noordzee zeer nadrukkelijk aanwezig. De race werd zeer professioneel gevaren. Nina en Anneloes gingen voortvarend van start en rondden de eerste boei als tweede, voor de twee Duitse teams op plaats twee en drie in het klassement. Na een goede start besloten ze vervolgens geen risico’s meer te nemen en vooral de Duitse Annika’s niet meer uit het oog te verliezen.

Eindoverwinning
Het restant van de race met verraderlijke stroom en winddraaiingen werd er geen millimeter meer prijsgegeven op deze Duitse dames. In de medalrace zouden ze weliswaar niet meer in de top finishen, maar het enige wat telde was de eindoverwinning. Het Nederlandse duo eindigde op een zesde plek, met de concurrenten een plaats achter zich.

Nina Keijzer en Anneloes van Veen mochten daarmee de titel Jeugd Europees Kampioen 470 Dames 2011. Ze waren al zeker van een uitzending naar het senioren WK te Perth eind 2011 en bevestigen hiermee zeker het vertrouwen van het Watersportverbond. Tevens zullen ze worden voorgedragen voor de Internationaal Talentstatus bij NOC*NSF. De hoogste talenstatus voor de Olympische kernploeg.

Bron: Watersportverbond
Foto’s: Christophe Favreau

Last modified: 18 augustus 2011
Sluiten