Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlands zeilschip overvallen met dodelijk gevolg

12:20

In de havenplaats Porlamar op het Venezolaanse eiland Margarita is een Nederlandse zeiler overvallen en daarbij gedood. Met een rubberboot kwamen de overvallers langszij bij het zeiljacht en kwamen met vuurwapens aan boord. De 59-jarige Nederlander Robert Sterenburg werd beschoten en kwam daarbij om het leven.

Treurig

Mary-Eliza

Robert Sterenburg verbleef samen met zijn Duitse vriendin al drie weken op hun zeilschip Mary-Eliza bij Isla Margarita. Dinsdagochtend werd het stel overvallen door twee mannen met vuurwapens. Toen Sterenburg zich wilde verzetten tegen de overval werd hij neergeschoten.

Arie van der Meer die zelf in 2005 rond het eiland heeft gevaren sprak met  de vriendin van Sterenburg. ‘Robert viel terug de kajuit in en kreeg vervolgens met een knuppel nog een aantal klappen op het hoofd, armen en rug’. De overvallers zouden, nadat de schoten vielen, direct zijn gevlucht uit angst voor ontdekking door opvarenden van zeilboten in de directe omgeving, aldus misdaadjournalist.nl

Aanhoudingen

Een aantal ooggetuigen hebben gezien waar de overvallers met het rubberbootje aan land zijn gegaan. Later op de dag is de Venezolaanse politie op de locatie op onderzoek uitgegaan en heeft een aantal arrestaties verricht.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de roofmoord op de Nederlander bevestigd. De familie van het slachtoffer is ingelicht.

Foto: ad.nl

Last modified: 5 september 2013
Sluiten