Actueel, Nieuws

Nederlands zeiljacht Jager redt twee vissers uit zee

14:17

De bemanning van het Nederlandse zeiljacht Jager heeft maandag twee Britse vissers uit een reddingsvlot gered. Hun vissersboot Stella Maris raakte twaalf mijl ten oosten van Sunderland een object onder water en zonk. Het bootje zonk zo snel dat er geen tijd meer was om een noodoproep te doen. De vissers konden na negen uur op de Noordzee veilig aan boord van het jacht klimmen.

Veilig aan boord

Hartlepool RNLI Lifeboat Het stel aan boord van zeiljacht Jager zag een oranje stip aan de horizon, ging polshoogte nemen en vond de vissers. Eenmaal aan boord werd contact opgenomen met de Humber Coastguard om hen te informeren over de gebeurtenis. De kustwacht heeft de mannen van boord gehaald en teruggebracht aan wal.

Manager van de Humber Coastguard Mike Puplett gaf commentaar: “Allebei de vissers zijn nu veilig en wel, alleen een beetje geschrokken door hun beproeving. We willen graag de bemanning van het Nederlandse jacht Jager die de mannen hebben gered bedanken.” Puplett benadrukt nog eens hoe belangrijk het is om persoonlijke drijfmiddelen te dragen. Dit keer heeft het reddingsvlot de mannen gered, het had ook anders kunnen aflopen.

 

Foto: Richard and Gill

Last modified: 30 juli 2014
Sluiten