Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlands initiatief zorgt voor SAIL Londen

10:09

Stad Amsterdam

Een grote vloot Tall Ships komt naar Londen. Van 5 tot en met 9 september 2014 keert de Royal Greenwich Tall Ships Regatta terug, een groots sail-evenement op de Theems in Londen. De laatste keer dat de regatta plaatsvond was in 1989. In Greenwich, het maritieme hart van Londen, worden circa 55 Tall Ships verwacht en ruim 1 miljoen bezoekers. Initiatiefnemers van deze Sail zijn de Nederlanders Laurens Winkel en Paulus Mooyman van het Nautisch Evenementen Bureau in Amsterdam met de medewerking van de Nederlandse Tall Ships.

Sail Amsterdam maakt enthousiast

Sail-StadAmsterdamLaurens Winkel: “In 2010 hebben wij de burgemeester en chief executive van Greenwich uitgenodigd om naar Sail Amsterdam te komen waar wij de vaararrangementen verzorgden. Ze waren meteen enthousiast.”

Het grote getijdeverschil bij de stromende rivier maakt de organisatie van Sail Royal Greenwich extra complex. Sinds vier jaar wordt daarom al nauw samengewerkt met de lokale autoriteiten. In 2012 en 2013 is getest met een kleine groep Nederlandse Tall Ships. Zij investeerden mee in de samenwerking en de ontwikkeling van de Britse Sail.

Paulus Mooyman: “De ‘Royal Borough of Greenwich’ toont nu lef om hun maritieme historie op deze wijze te laten zien. Wij organiseren het evenement op het water, Greenwich op het land. We verwachten een zeer succesvol sail evenement neer te kunnen zetten”.

Blik op de toekomst

Ondertussen wordt bij het Nautisch Evenementen Bureau ook alweer vooruit gekeken. In 2017 wacht een volgende grote editie van Sail Royal Greenwich in Londen en in de ‘tussenjaren’ worden kleinere Tall Ship evenementen gepland, waarvan de eerstvolgende direct na Sail Amsterdam plaatsvindt.

Last modified: 31 augustus 2014
Sluiten