Nieuws

Nederlanders koersen op medailles

Bij de 470 heren varen de broers Sven en Kalle Coster aan de leiding. Windsurfer Casper Bouman blijft aan kop in de RSX klasse. De 470 dames wonnen twee wedstrijden, maar startten een keer te vroeg en werden gediskwalificeerd. Hierdoor staan ze vijfde in plaats van eerste in het klassement. De Yngling kernploeg presteert onvoldoende. Pieter-Jan Postma behoudt zijn vierde plaats in de Finn. Thierry Schmitter staat derde in de 2.4 klasse.

09:46

Bekijk ook de video’s op www.olympischzeilen.nl

Finn
Pieter-Jan Postma had het ook moeilijk. Hij werd dertiende en achtste. "Ik had de wind niet in de smiezen. Dan pak ik mijn verlies op het verkeerde moment. Dat gaat niet goed. Vorig jaar ook al niet. In 2007 zeilde ik hier mijn slechtste resultaat van het jaar met een zevende plaats. Mijn snelheid met weinig wind is goed, dat is een pluspunt. Theoretisch kan ik met drie wedstrijden te gaan nog winnen." Postma staat nu vierde in het klassement.

Yngling
Bij het Ynglingteam gaat het deze week niet goed. Woensdag presteerden de negen dames wisselvallig. De teams staan zevende, tiende en vijftiende in de ranglijst.

RSX
Voor Casper Bouman en Dorian van Rijsselberge was het spannend. Beide RS:X windsurfers zijn beter in zwaarder weer, maar hebben nog moeite met een zwakke en instabiele wind. Bouman wist zijn goede vorm door te zetten en gaat na een vierde en tweede plek nog steeds aan kop in het algemeen klassement. Van Rijsselberge had meer moeite met de onstabiele wind, waardoor hij in de eerste race van de dag achttiende werd. Typisch een aftrek-race voor Van Rijsselberghe. Met een zesde plek in de tweede race staat hij derde in het algemeen klassement.

Laser
Marit Bouwmeester had een wisselende dag. "Het is mooi hier", zei ze vooraf, "een beetje beuken, een beetje afzien. Wie dat het langst volhoudt, wint." Winnen deed de jonge zeilster vandaag nog niet, maar na vier dagen staat ze op een verdienstelijke negende plek.

Volvo Talent Plan
Steven Le Fevre en Steven Krol, die deel uit maken van het Volvo Talent Plan, zetten hun stabiele optreden in de 470 voort. Na zes races staat Team Steven dertiende.

Team Zwitserleven
In de Tornado hadden Mitch Booth en Pim Nieuwenhuizen in de eerste wedstrijd van de dag erg veel moeite met de zwakke en instabiele wind. Ze kwamen slecht van de startlijn, wisten hun achterstand niet meer goed te maken en eindigden als negentiende. Ze mogen deze race echter als slechtste resultaat wegstrepen. Het duo staat nu derde overall.

Paralympisch zeilen
Thierry Schmitter zeilt top-vijf wedstrijden tijdens deze Semaine Olympique, maar dat was woensdag niet voldoende om zijn tweede plek in de ranglijst vast te houden. "Die Fransman gaat hard", zegt Schmitter. Hij doelt daarmee op de nummer één in het klassement, Damian Seguin. "Het is niet makkelijk. Ik zat vandaag een paar keer op slot. Ik kon mijn eigen wedstrijd niet zeilen omdat ik steeds verkeerd uitkwam met mijn tegenstanders. Die Duitser doet het ook heel goed. Het gaat eigenlijk altijd tussen ons drieën, Seguin, Kroeger en mij." Schmitter staat nu derde overall.

Heeft u tips, informatie of foto’s? Mail het ons via nieuws@zeilen.nl!

Last modified: 24 april 2008
Sluiten