Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlanders pakken dagwinst EK Nacra 17

11:25

De eerste wedstrijd van de Nacra 17 Europeans is gevaren op het Comomeer in Italië. De Nederlanders Mandy Mulder en Coen De Koning van de Delta Lloyd Kernploeg wisten de eerste plaats te pakken. Elke Delnooz en Thijs Visser werden 10e en Renée Groeneveld en Ferdinand Van West eindigden op plek 18.

EK Nacra 17 ItaliëNederland favoriet

Aan het evenement doen 44 teams uit Europa en andere continenten mee. Onder de grote favorieten van dit EK spreekt de Italiaanse media over de Nederlanders Renée Groeneveld en Ferdinand Van West. Als grootste concurrenten worden de Britten Ben Saxton en Hanna Diamant en de Zwitsers Mathias Buhler en Nathalie Brugger gezien. De Britten eindigden als tweede bij het eerste WK in Nederland in juli 2013, de Zwitsers wisten daar de derde plek te bemachtigden.

De vrij nieuwe Nacra17 klasse, is door de ISAF gekozen als de nieuwe Olympische multihull onder zeven andere multihulls. De eerste Olympische Spelen met de nieuwe klasse zijn in Rio de Janeiro in 2016. De Europese kampioenschappen duren nog tot en met zaterdag 24 augustus.

Uitslag dag 1. Top drie en Nederlandse deelnemers.

 

Plaats Deelnemers Nationaliteit Punten
1 Mandy Mulder & Coen De Koning NED 8
2 Matias Buhler & Nathalie Brugger SUI 12
3 Francois Morvan & Marie Riou FRA 13
10 Elke Delnooz & Thijs Visser NED 32
18 Renée Groeneveld & Ferdinand Van West NED 53

 

Video dag 1 EK Nacra 17 Italië

 

Fotografie: Laurens Morel

 

 

Last modified: 21 augustus 2013
Sluiten