Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nederlanders op dreef tijdens DL Regatta

09:44

IMG_5223De tweede dag van de Delta Lloyd Regatta kwam woensdag door gebrek aan wind moeizaam op gang, maar toen de zeilers uiteindelijk na uren oponthoud alsnog het water bij Medemblik op konden deden Marit Bouwmeester (Laser Radial), Nicholas Heiner (Laser) en het duo Michelle Broekhuizen/Marieke Jongens (470) goede zaken. Ze gaan aan de leiding in hun klasse. Windsurfers Dorian van Rijsselberghe (tweede na vijf races) en Lilian de Geus (derde na vijf races) doen ook volop mee in de top van het klassement.

Het gebrek aan wind zorgde er woensdag in Medemblik dat de zeilers pas laat in de middag het water op konden om in elk geval nog een aantal races af te werken. Heiner startte in de Laser opnieuw sterk met winst. In de vierde race eindigde hij als vijfde. Uiteindelijk liep hij uit op de Nieuw-Zeelander Sam Meech, die in de eerste race van de dag wegviel maar zich herstelde met winst in de tweede race.

Onvoorspelbaar

“Mijn eerste race was goed. De tweede race was totaal onvoorspelbaar. De wind viel weg bij de start. Je wist uit welke hoek de wind zou komen. Het was gokken. Ik ben tevreden na twee dagen, ben zelf iets uitgelopen op de directe concurrentie. Ik ben goed op weg”, zei Heiner, die in Nederland vooral concurrentie heeft van Rutger van Schaardenburg.

Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens handhaafden hun score van 100 procent door hun enige race op woensdag te winnen. Op de openingsdag zegevierde het duo al twee keer. ,,We hoopten dat de wind niet weg zou vallen na de start. Dat gebeurde niet, maar we hadden wel een slechte start. Uiteindelijk lukt het ons dan wel naar voren te zeilen. Dus we zijn superblij’’, keek Broekhuizen terug op de wedstrijd. Ze wonnen terrein op hun Nederlandse rivalen Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen, die als nummers twee van het klassement slechts als zevende binnenkwamen.

Risicovol

Marit Bouwmeester kende ondanks de moeilijke omstandigheden een uitstekende dag in de Laser Radial. De nummer twee van de Olympische Spelen van Londen tekende voor een zege en een tweede plaats. “Er stond heel weinig wind. Daar kan ik wel goed mee omgaan, maar het blijft risicovol. De geluksfactor gaat op zo’n moment een grote rol spelen, maar ik houd een erg goed gevoel aan deze dag over”, zei de klassementsleidster, die de Spaanse Alicia Hernandez afloste op de eerste plaats.

Foto Stijn Tettero

Last modified: 22 mei 2014
Sluiten