Nieuws

Nederland in Europe naar Athene

Carolijn Brouwer heeft met haar Europe voor Nederland een startbewijs verdiend voor de olympische spelen in Athene in 2004. Tijdens het WK Europe in Canada zeilde de nummer 3 van de wereld in een veld van 109 boten naar een 6e plek...

14:00

Carolijn Brouwer heeft in haar Europe voor Nederland een startbewijs verdiend voor de olympische spelen in Athene in 2004. Tijdens het WK Europe in Canada zeilde de nummer 3 van de wereld in een veld van 109 boten naar een 6e plek.
De eerste 2 races liepen voor Brouwer niet bepaald gemakkelijk, maar na een 25e plek en een OCS, had ze haar draai gevonden.
De Australische Sarah Blanck overtrof al haar eerdere prestaties in de Europe en werd de nieuwe wereldkampioene. Siren Sundby uit Noorwegen werd 2e en de Duitse Petra Niemann 3e.
De eerste negen landen konden zich kwalificeren. Naast Australië, Noorwegen, Duitsland en Nederland weten ook Finland, Tsjechië, Ierland, Polen en China zich zeker van een startbewijs in Athene 2004. Wie er straks Nederland gaat vertegenwoordigen op de Spelen in de Europe wordt later uitgemaakt.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten