Actueel, Nieuws

Nederland tweede op ONK Drakenklasse

11:09

Het Open Nederlands Kampioenschap Internationale Drakenklasse 2015 is gewonnen door het team van de Britse Draak GBR 803. Dit professionele team was te sterk voor het zeer constant presterende Nederlandse team NED 422 van de familie Bakker. Jan, Olivier en Dominic Bakker eindigden als tweede in een behoorlijk internationaal veld van 30 Draken. Derde werd de routinier Reinier Wissenraet met zijn team in de NED 345.

Dragon Open Dutch Championship 2015De omstandigheden in Medemblik waren volgens het bestuur van de Nederlandse Drakenclub tijdens de vier dagen van het ONK Internationale Drakenklasse 2015 perffect. Zon, wind en de bekende IJsselmeergolven. “Ook het zeer ervaren wedstrijdcomité van de WV Koninklijke Hollandia leverde een top prestatie. De in totaal zeven wedstrijden werden soepel gestart en met perfect uitgelegde banen tot tevredenheid van de zeilers uitgezeild,” aldus het bestuur.

In 2016 viert de Nederlandse Drakenclub haar 80e verjaardag als klasse in Nederland sinds 1936. Er zullen in 2016 naast het Open Nederlands Kampioenschap diverse vlootshows worden gegeven op de plassen waar de Draak in haar beginjaren in Nederland aanwezig was.

Voor meer informatie over de Internationale Drakenklasse in Nederland zie www.dragonclass.nl

Last modified: 21 september 2015
Sluiten