Actueel, Nieuws

Nederland presteert goed tijdens Easter Regatta

22:06

Magic Marine Easter Regat

De 28e Magic Marine Easter Regatta is goed begonnen met 220 inschrijvingen en Optimist-zeilers uit twaalf verschillende landen. In tegenstelling tot de eerste windstille dag, staat er op de tweede dag gemiddeld tien knopen wind uit het noordwesten. Er wordt gezeild. Vandaag verschijnen er 208 Optimisten aan de start. Waaronder 57 van de 85 beste Optimist-zeilers van Nederland.

In de ochtend was het de boot van het wedstrijdcomité nog nodig als ijsbreker om het water vrij te maken voor de deelnemers. Toen de schotsen plaats maakten voor water, gingen ook de eerste dik ingepakte zeilers het water op. Om 10:00 uur startte de eerste groep, waarna direct een aantal algemene terugroepen volgden. Door het grote aantal algemene terugroepen werd de zwarte vlag al snel gehesen. Een zware maatregel die een deelnemer uitsluit als deze nogmaals te vroeg start.

Twee spannende wedstrijden volgden op deze ijskoude zaterdag, waarin de Nederlandse talenten aantoonden de zware condities de baas te zijn.

In de pauze werd menig koude hand opgewarmd aan een warm kopje chocolademelk, om daarna een laatste race te varen. Ook in deze race domineerden de Nederlanders in alle poules. Met plaatsing van diverse talenten in de top drie van het klassement. De top drie in tussenklassement van de Magic Marine Easter Regatta wordt aangevoerd door de Nederlander Stijn Paardekooper (NED 3147),gevolgd door de Amerikaan Ryan Hennessey (USA 18083) en afgesloten door de Zweed Oscar Engstrom (SWE 4403).
Een veelbelovend begin in deze inmiddels internationaal geroemde regatta, die als een meetpunt aan het begin van het seizoen wordt gezien.

De Magic Marine Easter Regatta is dagelijks live te volgen via facebook en op twitter via de hashtag #easterregatta

 

Last modified: 3 april 2013
Sluiten