Nieuws

Nederland aan kop tijdens WK Optimist

10:07

Voor de Nederlandse jeugd binnen het Watersportverbond Talentplan is 2012 voortvarend begonnen. Na 2 dagen en 5 races tijdens het WK Optimist te Napier, Nieuw Zeeland, gaat Bart Lambriex aan de leiding in het 210 boten tellende Optimistveld. Dat individueel succes alleen door goed teamwerk mogelijk is blijkt uit de volgende Nederlander, Philip Meijer, 3e in de voorlopige uitslag.

Na de eerste twee moeilijke dagen met veel uitstel en wisselende windkrachten legt het Nederlandse team, onder leiding van coach Pim Stumpel, een goede basis voor een mooi eindresultaat. De Optimist is de grootste jeugdklasse in de wereld en heeft reeds grote talenten afgeleverd voor het Olympische zeilen. Een WK Optimisttitel is daarin niet altijd doorslaggevend geweest, maar is uiteraard een waanzinnige prestatie en opsteker voor de toekomst.

Succesvolle Nederlanders
Als we kijken naar de laatste succesvolle Nederlanders tijdens een WK Optimist, zien we namen als Jolbert van Dijk (9e in 2008) en Steven le Fevre (5e in 2002). De laatste Nederlandse winnaars van het WK Optimist waren Lisa Westerhof (1996), Mats Helman (1993) en Serge Kats (1984 en 1985).

Het is uiteraard veel te vroeg om al vooruit te lopen op een mogelijke titel, maar als de Nederlandse afvaardiging net zo goed presteren als hun grote voorbeelden Dorian van Rijsselberghe en Marit Bouwmeester (gouden medaillewinnaars tijdens ISAF WK Perth 2011), dan moeten we ze zeker blijven volgen tijdens dit WK dat nog tot maandag 9 januari zal duren.

Uitslagen en informatie
Officiele website WK Optimist

Facebook pagina Optimist Club Nederland
Facebook pagina Watersportverbond Talentplan

Foto’s: Bart Lambriex (boven) en Nederlands WK Team (onder)

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 1 februari 2012
Sluiten