Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nautischfonds Kankerpatiënten vaart met adolescenten

11:50

In samenwerking met Jachthaven Lelystad Haven verzorgt het Nautischfonds Kankerpatiënten Nederland (NKN) een speciale NKN-Vaardag voor adolescenten en jong volwassenen tussen de 18 en 35, die zijn geraakt door kanker.

Sportief varen

Nautischfonds Kankerpatiënten NederlandJongeren zoeken een grotere uitdaging dan op een schip om zich heen kijken. Daarom stapt NKN op 7 juni aan boord van een van de beschikbare scherpe zeiljachten en kan iedereen actief meevaren. Naar verwachting wordt het een sportieve dag, waarop ook tijd is om met elkaar kennis te maken en ideeën uit te wisselen.

De NKN-Vaardag voor AYA’s (Adolescent and Young Adult) wordt mede mogelijk gemaakt door Jachthaven Lelystad Haven. Het Nautischfonds prijst zich gelukkig om voor het tweede jaar deze bijzondere samenwerking te kunnen aangaan, zodat tientallen mensen die leven met kanker een mooie uitwaai dag kunnen hebben. De schippers zijn ligplaatshouders in Lelystad en omstreken die zich voor het “Varen voor elkaar” bij het Nautischfonds hebben aangemeld.

In contact met elkaar

In Nederland krijgen jaarlijks 2200 mensen in de leeftijdscategorie 18 en 35 jaar te horen dat zij kanker hebben.  De impact van kanker is al zeer groot, maar zeker wanneer het je overkomt in deze levensfase van nieuwe keuzes, ontwikkelingen en mogelijkheden. Dan staat de wereld op zijn kop.

Het AYA Expertise Platform Radboudumc (www.radboudumc.nl/aya) is initiatiefnemer om de AYA zorg in heel Nederland duurzaam uit te rollen, met een goede landelijke dekking. Daartoe is het Nationale AYA Platform gestart in februari 2013.  Het platform probeert AYA’s in contact te brengen met lotgenoten. Verder wil het AYA Platform zorgen voor meer bekendheid en herkenning, betere informatievoorziening, mensgerichte zorg, toegesneden wetenschappelijk onderzoek en aandacht in medische/paramedische opleidingen voor problemen waar AYA’s mee te maken hebben. Dit leidt tot betere overleving en een betere kwaliteit van leven.

Last modified: 5 juni 2014
Sluiten