Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Natte Hardzeildag

11:28

Sneekweek 2013

Een regenachtige dag tijdens de traditionele Hardzeildag op het Sneekermeer. De dag begon met een windkracht 3 tot 4 en met weinig winddraaiingen gingen bijna alle starts volgens het boekje. Enkele boten kwamen in de problemen, maar door omstandigheden die niet door het weer kwamen.

Tegen 16.00 uur trok de wind echter aan tot boven de windkracht 5. De start van de Regenbogen werd afgelast vanwege de harde wind. Volgens het KWS haalt de harde wind het tactische element uit het de wedstrijd. Met dat meegenomen in de beslissing, kwamen zij tot het besluit de wedstrijd niet door te laten gaan.

Sneekweek 2013

Friezen winnen van Hollanders

De regenboogzeilers hebben het niet getroffen met de teamwedstrijden tijdens de Sneekweek 2013. De eerst geplande wedstrijden op zondag 4 augustus werden afgelast wegens extreme draaiingen van de wind. Op dinsdag was de tweede serie wedstrijden gepland. Een paar keer heeft de KWS de zeilers weer terug moeten roepen naar de startlijn vanwege winddraaiingen. Uiteindelijk waren de omstandigheden die dag toch goed genoeg voor 3 teamwedstrijden.

Team Friesland won twee van deze wedstrijden. Woensdag 7 augustus hadden de laatste wedstrijden van start moeten gaan. Dit keer heeft de KWS het besluit genomen om de wedstrijden af te gelasten vanwege te harde wind. Door de laatste wedstrijden niet te zeilen hebben de Friezen de teamwedstrijden op thuiswater gewonnen.

Om 19.00 uur heeft de teamcaptain van team Friesland de prijs in ontvangst genomen van vice-voorzitter van de KWS, Jaity Dijkstra. Team Holland koestert geen wrok tegenover de Friezen maar ze zijn er op gebrand om de felbegeerde prijs van de teamwedstrijden volgend jaar wel uit de handen van de Friezen te houden.

Vandaag is de laatste zeildag van de 78ste Sneekweek met ‘s avonds de prijsuitreiking en het slotfeest in de feesttent op het Starteiland.

Last modified: 8 augustus 2013
Sluiten