Nieuws, Zeilen nieuws

Nationale Botenshow in Bataviahaven

12:47

 

De Bataviahaven in Lelystad introduceert een volledig nieuw concept voor botenshows voor gebruikte en nieuwe schepen onder de naam Nationale Botenshow. Doelstelling is meerdere keren per jaar in de Bataviahaven van Lelystad een botenshow te organiseren. Hiermee wil Bataviahaven een bijdrage leveren aan het stimuleren van de verkoop van gebruikte en nieuwe schepen. De eerste show wordt gehouden op zaterdag 27 en zondag 28 april tijdens het watersportevenement ‘Vaarbestemming Lelystad’.

Bataviahaven-directeur Sjors Westdorp: “Wil je zo’n show kunnen houden moet je iets verzinnen om de kosten laag te houden. Voor ons als organisatie, maar eerst en vooral ook voor de exposanten, zowel particulieren als bedrijven.  Inschrijven en betalen is bijvoorbeeld verregaand geautomatiseerd. We verwachten van de deelnemers een grote mate van zelfredzaamheid. Zij plaatsen tijdens hun aanmelding hun boot zelf op de speciale website en daarmee automatisch ook in de telefoon-apps. En verder weinig toeters en bellen die een botenshow doorgaans voor de deelnemers duur maken. Eigenlijk een show die goed past bij deze tijd.”

Door de Nationale Botenshow te houden tijdens het watersportevenement ‘Vaarbestemming Lelystad’, ontstaat er als vanzelf een laagdrempelig en gezellig watersportevenement, verwacht Westdorp. “Op deze manier brengen wij verkopers en kopers op een goedkope manier bij elkaar. Wij hoeven als haven niet te verdienen aan de organisatie van de show zelf.  Onze corebusiness is het aanbieden van ligplaatsen.”.

Tijdens ‘Vaarbestemming Lelystad’, wat de Bataviahaven betreft de start van het vaarseizoen,  is er in en rond de Bataviahaven veel te doen voor de watersporter.

Schepen van de Bruine Vloot houden Open Huis en zijn dus te bezichtigen; het Batavia Sailing Center stelt wedstrijdzeilboten open voor het publiek en de jeugd kan zeilen met Optimisten van wv Het Bovenwater. Het nieuwe KNRM-reddingsstation Lelystad zal voor het eerst voor het publiek zichtbaar zijn. Zaterdag is de Nationale Reddingsboot maar ook op zondag kan het publiek kennismaken met dit nieuwe station en meevaren op de reddingsboot. Diverse watersportbedrijven presenteren zich.

Meer informatie over deze nieuwe botenshow is te vinden op www.nationalebotenshow.nl. De apps (met de naam Nationale Botenshow) zijn te downloaden in de Applestore en Android Market.

 

Last modified: 24 januari 2013
Sluiten