Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Nacra-zeilers non-stop Scheveningen naar Texel

09:58

Nacra zeilers

De Nacra 17 Teams van de Delta Lloyd Kernploeg zijn maandagochtend zeilend vanuit Scheveningen naar Texel vertrokken. De teams nemen deze week deel aan de Texel Dutch Open en de Ronde om Texel die zaterdag wordt gehouden. De zeilers en hun coach Sven Karsenbarg zien de tocht van 110 kilometer en hun deelname aan de 36e editie van de Ronde als een unieke training. Met de verwachte weersvoorspelling van negen knopen wind uit het Noordwesten is de schatting dat ze er zonder tussenstops zo’n zeven à acht uur over zullen doen.

UREN MAKEN

Coach Sven Karsenbarg: “Door de combinatie met de Texel Dutch Open kunnen de zeilers veel uren maken op zee, dat is voor ons ideaal. De Ronde is echt een prachtig evenement voor de zeilers maar ook voor het publiek.”

Naast het maken van uren wordt er onderweg naar Texel regelmatig van bemanning gewisseld waardoor een optimaal leereffect ontstaat. De stuurvrouwen krijgen onderweg extra fysieke training door ook een paar uur de fysiek uitdagende rol van bemanning te vervullen.

IN DE PRIJZEN

De Kernploeg in de Nacra 17 bestaat uit ervaren catamaranzeilers als Mischa Heemskerk, Coen de Koning en Thijs Visser. Zeilers die ook tijdens voorgaande edities van de Ronde om Texel al eens in de prijzen vielen. Maar ook coach Karsenbarg is zeker geen onbekende met de Ronde. “In 2002 won ik samen met Mischa. In totaal heb ik een keer of 10 meegedaan, altijd met veel plezier.”

De teams voor de overtocht naar Texel worden gevormd door Nicole van der Velden en Thijs de Visser; Renée Groeneveld en Karel Begemann; Elke Delnooz en Coen de Koning. Ferdinand van West gaat als reserve mee in de rib met coach Sven Karsenbarg.

DROMEN

Mandy Mulder zeilt vanwege lichte knieblessure niet mee van Scheveningen naar Texel. Door rust te nemen hoopt Mulder fit te zijn om deel te kunnen nemen aan de Ronde om Texel op zaterdag 15 juni, een lang gekoesterde droom. Nicole Van der Velden neemt haar plaats in tijdens de aanbrengrace van Scheveningen naar Texel.

Updates van de tocht naar Texel zijn te volgen via Facebook.com/topzeilentv Twitter.com/topzeilen

Last modified: 10 juni 2013
Sluiten