Actueel, Nieuws

Nachtzeilen voor het goede doel

13:25

In de nacht waarin de wintertijd ingaat doet Team Heiner mee aan de landelijke actie ten bate van het goede doel Spieren voor Spieren. Het uur dat we in de nacht van 25 op 26 oktober extra krijgen, zet Team Heiner haar gezonde spieren in om geld in te zamelen om uiteindelijk behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren.

Wereldkampioenen als ambassadeurs

Bouwmeester en Heiner ambassadeur Team Heiners Wintertijd Challenge“Wij zijn er bijzonder trots op dat topzeilers en wereldkampioenen Marit Bouwmeester en Nicholas Heiner ambassadeur zijn van Team Heiner’s Wintertijd Challenge,” meldt Team Heiner. Bouwmeester en Heiner werden beiden afgelopen september wereldkampioen in het Spaanse Santander: Bouwmeester in de Laser Radiaal en Heiner in de Laser klasse. Zowel Bouwmeester als Heiner zeilen tijdens de Wintertijd Challenge mee bij Team Heiner.

Zeilen in de nacht

Voor deze actie heeft Team Heiner een speciale nacht-zeilwedstrijd opgezet. Deze wedstrijd begint om 2 uur ’s nachts (zomertijd) en eindigt een uur later om 2 uur (wintertijd). De gehele vloot van Team Heiner in Lelystad wordt ingezet, bestaande uit 8 J-109’s, 2 Max Fun en de Team Heiner 38. Daarmee is plaats voor een kleine honderd personen. De boten zijn in een mum van tijd zo goed als volgeboekt, waar een ervaren schipper meevaart. Ook zijn er meerdere rubberboten op het water; deze worden bemand door wedstrijdleiders, die tegelijkertijd de boten een beetje extra bij zullen schijnen.

De bedoeling van deze actie is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen met een spierziekte. Dat kan door zelf mee te zeilen en u vervolgens te laten sponsoren. Ook kunt u doneren aan deze actie. De boten zitten zo goed als vol, maar doneren kan nog steeds, ga hiervoor naar wintertijdchallenge.nl

Landelijke actie

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend, fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok wordt teruggezet, er op diverse locaties in Nederland wordt hardgelopen, gezwommen, gefietst, gezeild en nog verschillende andere vormen van sport beoefend worden. Het uiteindelijke doel is om de nacht dat de wintertijd ingaat de landelijke sportnacht voor Spieren voor Spieren te maken waar heel Nederland aan mee wil doen. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht, levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de ruim 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland.

 

Foto: Ocean Images

 

Last modified: 17 oktober 2014
Sluiten