Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Veel zon, geen wind

13:34

De zomer is in volle gang in Nederland. Veel hitte, dus veel mensen gaan naar het water om verkoeling te zoeken. Bijna alles wat drijft gaat het water op en daarmee lijken de havens leeg te lopen Niet iedereen is blij met het warme weer, de zon jaagt de wind weg en dat vinden niet alle zeilers leuk.

Mooi weerWedstrijden afgelast

Maandag werd op de Veenhoop het sein gegeven dat de wedstrijd van het SKS niet door zou gaan. De zware skûtsjes  kwamen bijna niet vooruit met de zachte wind. De wedstrijd is verzet naar dinsdag 30 juli. Het gevolg is dat het al dikke Handboek Skûtsjesilen voor de SKS volgend jaar hoogstwaarschijnlijk nog meer pagina’s krijgt. De aanleiding is dat drie schippers besloten te wachten met het passeren van de startlijn om te kunnen profiteren van de wind die voor later op de dag voorspeld was. Vandaag is er wederom weinig wind en spreekt men al over twee inhaalwedstrijden volgende week, dit is echter nog niet besloten.

In Scheveningen stond maandag de eerste wedstrijd voor het WK Nacra17 gepland, maar deze ging vanwege weinig wind niet door. Om 10.00 uur werd de vlag gehesen om aan te geven dat de race werd uitgesteld. De verwachting was dat de wind in de namiddag zou aantrekken en de wedstrijd alsnog gevaren kon worden. Van de twee wedstrijdvloten ging de gele vloot in de middag het water op om zich klaar te maken voor de start. Toen de catamarans eenmaal in het startgebied waren, zakte de wind weer weg en besloot de wedstrijdcommissie om de boten terug te sturen naar het strand. Men bleef hopen op wind, maar om 18.30 uur besloot de organisatie definitief om de wedstrijd niet door te laten gaan. De organisatie wil zo veel mogelijk wedstrijden door laten gaan. Woensdag stond gepland als rustdag, maar nu is het mogelijk dat de deelnemers woensdag de wedstrijden van maandag gaan inhalen.

Last modified: 23 juli 2013
Sluiten