Actueel, Nieuws

Minister Kamp drukt windmolenpark bij Makkum door

12:42

Minister Kamp heeft zijn besluit genomen. Er komen geen windmolens langs de afsluitdijk, maar voor de kust van Makkum. Met dit besluit stoot Kamp de Provincie Friesland en watersportondernemers tegen de borst. Zij stellen een lijnopstelling van windmolens langs de afsluitdijk voor.

Windmolens. Credit: Stijn TetteroDe plannen voor een windmolenpark bij Makkum zijn al een tijd in de maak. Het windmolenpark, dat 316 megawatt moet opbrengen, zou vanaf 2020 af kunnen zijn. Provincie Friesland ziet echter meer in een lijnopstelling langs de afsluitdijk, maar minister Kamp heeft hier geen oor naar. Volgens Kamp is de nodige opbrengst niet tijdig haalbaar als de windmolens langs de afsluitdijk komen.

Ontevredenheid

De gemeente Zuidwest Friesland verwacht deze week de uitslag van haar eigen onderzoek naar de haalbaarheid van windmolens langs de afsluitdijk. De provincie, watersportondernemers en gemeente Zuidwest-Friesland vinden het voorbarig dat Kamp de uitslag van het onderzoek niet afwacht, maar nu al een uitspraak doet.

“De Friese Provinciale Staten hebben na vele inspraakavonden in december democratisch besloten dat een lijnopstelling verstandiger is. Aangezien minister Kamp altijd heeft aangedrongen op draagvlak in de regio is zijn keuze niet alleen onlogisch maar ook ondemocratisch,” aldus HISWA Regiomanager Jan Ybema in het Sneeker Nieuwsblad.

 

Last modified: 13 april 2015
Sluiten