Nieuws

Mini Fastnet in volle gang

Nederlandse minitransatter Mediabrein houdt stand in Frans veld van de Mini Fastnet-race.

16:21

Ysbrand Endt en Christa ten Brinke, die deze winter al de Dual Handed Award 2009 wonnen, zijn de enige Nederlanders die stand houden in de Mini Fastnet. Ze liggen op een vijftiende plaats van de serieboten. Er zijn nog 28 serieboten in de race, het veld proto’s telt er nog 26 boten. 14 boten hebben de wedstrijd al in het eerste gedeelte moeten verlaten.

De route van de Mini Fastnet-race leidt van het Franse Douanernenez, via Lands End naar de Fastnetrots voor de Ierse kust. Na het ronden van de beruchte vuurtoren keren de miniracertjes rechtsreeks terug naar Douarnenez. 

Onder de 68 deelnemers zijn twee Nederlandse teams. Daarnaast doen er twee Belgen, twee Britten, twee Duitsers, een Zweed een Tsjech en een Zwitser mee. De rest is Frans.

De koplopers zullen de legendarische rots vanavond al ronden om te beginnen aan het derde rak, naar de finish. Koploper Eva Luna van Guillaume le Brec en Yann Riou kruipt met een snelheid van rond de vier knopen richting het keerpunt. De rest van het veld heeft nog wel even nodig voordat ze de steenhoop bereiken waar de race zijn naam aan dankt.

Update 17 -6 14:0
Het Nederlandse team is nog steeds in de race. Ysbrand Endt en Christa ten Brinke hebben een plaats verloren maar zijn momenteel veruit de meest westelijke boot wat ze een goed kans geeft op meer wind dan de rest van het veld. Mediabrein heeft nog 136 van de 600 mijl te varen tot de finish.

Bij de proto’s zijn er al tien boten gefinished in Douarnenez. Eva Luna was als eerste binnen in een recordtijd van 3 dagen, 16 uur, 3 minuten en 10 seconden.

Voor meer informatie:
http://www.winchesclub.com/minis650/fastnet650/EN-

Foto’s: website Mini-Fastnet (www.winchesclub.com)

(KW)

Last modified: 17 juni 2010
Sluiten