Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Mini-Transat is uitgesteld

10:50

Door een onverwachte weerssituatie bij de Golf van Biskaje is de Mini-Transat uitgesteld. De deelnemers blijven alert en wachten op goed nieuws en hopen op snel te mogen starten. De evenementen die rondom de wedstrijd gepland stonden gaan gewoon door in het startdorp.

Mini-Transat 2013Afwachten

De zeilers gaan rustig door met hun voorbereidingen. De druk is wat van de ketel en veel van hen wachten in rust de verandering in het weer af. Echter is de verwachting dat het weer op de korte termijn niet zal verbeteren. De organisatie geeft aan iedere dag een update te geven over de stand van zaken. Als het weer het toelaat, wil de organisatie de kans meteen grijpen en starten met de race. De zeilers zijn het over het algemeen eens met de beslissing. ‘Ik denk dat niemand met 35-40 knopen wind bij Kaap Finisterre wil varen.” zegt zeiler Renaud Mary. ‘Het is frustrerend om hier te wachten, maar wel de juiste beslissing.”

De tijd doden

De zeilers hebben zich voorbereid om te vertrekken op 13 oktober. Na een lange voorbereiding is het kunst om geconcentreerd en gefocust op de race te blijven. De zeilers verblijven in ieder geval tot zondag voor het grootste deel van de tijd met hun partners, vrienden en familie. Een aantal van de zeilers hebben vast trainingen gepland en gaan joggen, windsurfen of nemen deel aan andere sportieve activiteiten. Het is geen ideale situatie, maar de zeilers proberen er het beste van te maken.

Last modified: 12 oktober 2013
Sluiten