Actueel, Nieuws

Milieuonderscheiding voor Goeree-Overflakkee

11:18

Goeree-Overflakkee is de gemeente die wereldwijd de meeste Blauwe Vlaggen voor jachthavens had in 2014. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

Blauwevlag, Marina Port ZélandeDe Blauwe Vlag wordt jaarlijks uitgereikt aan meer dan 3500 stranden en Jachthavens in ruim 49 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribisch gebied. De Foundation for Environmental Education (FEE) maakte onlangs bekend dat Goeree-Overflakkee als gemeente wereldwijd de meeste Blauwe Vlaggen heeft wapperen in jachthavens.

In de jachthavens: Marina Port Zélande, Marina Herkingen, Jachthaven Atlantica, jachthaven van Middelharnis, WSV Herkingen, WSV Oude-Tonge en WSV Ooltgensplaat wappert de Blauwe Vlag prominent. “Een unieke prestatie waar wij als gemeentebestuur en waar de betrokken jachthaven-beheerders met recht trots op mogen zijn”, vertelt wethouder Arend-Jan van der Vlugt enthousiast.

Blauwe Vlag 2015

De gemeente gaat ook dit jaar weer voor de onderscheiding. Erik van Dijk, Coördinator Blauwe Vlag Nederland zegt: “Of een jachthaven een Blauwe Vlag erkenning ontvangt wordt jaarlijks beslist door de internationale jury in Denemarken. Deze jury beslist dit op voordracht van nominaties die door de Nederlandse jury worden ingediend. De nationale jury heeft onlangs alle aanvragen voor 2015 behandeld en ik mag verklappen dat de aanvragen van al deze 7 jachthavens door de nationale jury omgezet zijn in een nominatie. Op 30 april aanstaande wordt tijdens de jaarlijkse Blauwe Vlag ceremonie, in Vlissingen, bekend gemaakt welk besluit de internationale jury genomen heeft. U begrijpt dat ik dan direct ga tellen, ook in de wereldwijde overzichten. Want ik ben er ook trots op dat we dit 2014 record in mijn land gevestigd hebben en hoop uiteraard op continuering hiervan.”

 

 

Last modified: 6 maart 2015
Sluiten